Rolling Meadows, IL, USA (12 August 2010)— Noua ediție în limba română a cadrului de referinţă COBIT 4.1, dezvoltat de ISACA, face ca setul de practici internaţionale general acceptate cu privire la guvernarea IT să devină mult mai accesibile. COBIT 4.1 ajută mediul de afaceri şi profesionişti din domeniul IT la creşterea valorii pe care o aduce IT-ul şi la reducerea riscurilor asociate.

Utilizat pe scară largă ca un instrument pentru asigurarea conformităţii cu legea Sarbanes-Oxley şi alte standarde de la nivel mondial, COBIT precede legislaţia din domeniul controlului fiind adoptat în întreaga lume. Este un produs rezultat din mai mult de 15 de ani de cercetare şi de cooperare între experţii IT şi cei din mediul de afaceri de la nivel mondial. Versiunea în limba română a cadrului de referinţă este disponibilă ca un download gratuit de la asociaţia internaţională non-profit ISACA, la adresa http://www.isaca.org/obtain_cobit.

COBIT 4.1 este cea mai recentă actualizare a cadrului de referinţă acceptat la nivel global prin care se asigură că IT-ul unei organizaţii este aliniat cu obiectivele economice, că resursele sale sunt utilizate în mod responsabil, precum şi că riscurile sale sunt gestionate corect. Acesta reprezintă o îmbunătăţire a cadrului COBIT 4.0 şi poate fi folosit pentru a consolida activitatea deja realizată pe baza versiunile anterioare de COBIT.

Actualizările din COBIT 4.1 includ îmbunătăţirea măsurării performanţei, obiective de control îmbunătăţite şi o mai bună armonizare a obiectivelor economice cu cele ale IT.

COBIT ajuta organizatiile să reducă riscurile asociate IT şi să crească valoarea obţinută din IT. De exemplu, Prudential Asia utlizează COBIT pentru a îmbunătăţi comunicarea între IT şi nivelul operaţional al organizaţiei şi să crească capacitatea de reacţie în managementul proiectelor. În plus, guvernul din Dubai a pus în aplicare COBIT pentru a promova, formaliza şi îmbunătăţi practicile de guvernare.

“COBIT este singurul cadru de referinţă pentru management ce tratează întregul ciclu de viaţă al IT. Cadrul sprijină atingerea de către IT a obiectivelor economice, asigură alinierea IT cu obiectivele economice şi îmbunătăţeşte eficienţa şi eficacitatea IT-ului” a declarat Adrian Munteanu, profesor universitar doctor, certificat CISA, CRISC, cel care a coordonat traducerea şi adaptarea în limba română a cadrului de referinţă ca membru al ISACA România Chapter. „COBIT 4.1 este bazat pe orientări practice dovedite din zona IT şi a oamenilor de afaceri de la nivel mondial ce folosesc acest cadru pentru a îmbunătăţi guvernarea în cadrul organizaţiilor lor, astfel încît este testat şi validat de practică”

Despre ISACA

Cu mai mult de 86,000 membri în mai mult de 160 de ţări, ISACA ® (www.isaca.org) este un important furnizor mondial de cunoştinţe, certificări, comunitate, susţinere şi de formare profesională în domeniul oferirii de asigurări, securitate şi guvernare IT, tratare a riscurilor asociate sistemelor informaţionale. Fondată în 1969, ISACA sponsorizează conferinţe internaţionale, publică ISACA ® Journal şi dezvoltă standardele internaţionale pentru controlul şi auditul sistemelor informaţionale. De asemenea administrează renumitele certificări intrenaţionale Certified Information Systems Auditor™ (CISA®), Certified Information Security Manager® (CISM®), Certified in the Governance of Enterprise IT® (CGEIT®) şi Certified in Risk and Information Systems Control™ (CRISC™).

ISACA oferă Business Model for Information Security (BMIS) şi IT Assurance Framework (ITAF). De asemenea dezvoltă şi actualizează în mod continuu cadrele de referinţă COBIT®, Val IT™ şi Risk IT, cadre ce îi ajută pe profesioniştii din domeniul IT şi pe liderii organizaţiilor şă îşi îndeplinească responsabităţile cu privire la guvernarea IT şi să aducă valoare organizaţiei.

Contact:

ISACA International Headquarters:

Kristen Kessinger, +1.847.660.5512, news@isaca.org

ISACA Romania Chapter:

Yugo Neumorni, contact@isaca.ro

Update:

Download-ul devine este disponibil joi 12 august ca fisier pdf în 48-72 de ore începînd de luni 16 august. Se pare că webmasterul a uitat…..Dar nu au uitat să posteze comunicatul de presă chiar de pe 10 august……Cel puțin acestea sînt informațiile de la ISACA Int. Orice feed back va fi binevenit.

11 gânduri despre “Noua traducere în limba română a cadrului de referinţă COBIT 4.1 dezvoltat de ISACA face mai accesibile bunele practici de guvernare IT (comunicat de presă)

1. Mulțumesc Mihaela.
    Nu este doar reușita mea ci a tuturor celor care au fost alături de mine, așa cum au putut și cum au simțit.
    Cînd am planificat proiectul, neavînd încă experiența colaborării cu ISACA Int nu am luat în calcul multe lucruri ce țin de maniera de lucru din USA.

Am mai învățat cîte ceva pe partea de management…..

Apreciază

2. Petre,

Regret, dar chiar nu am ce să mai fac de acum. Am scris cîteva mailuri de atenționare vineri. După cum spuneam, la ei fiecare este cu bucățica sa și nimeni nu face nimic în plus. Cred că e doar o problemă de comunicare internă. Sper să se rezolve cît mai repede…