Auditul sistemelor informatice – Manual (copy-paste)

Că se plagiază teze de doctorat şi se trec în CV masterate inventate, nu mai este o noutate pentru nimeni.

Printr-o întâmplare dar din interes, astăzi am ajuns pe situl Curţii de Conturi a României. Pe acest site am dat peste „Auditul sistemelor informatice – Manual”. Document realizat în iunie 2012 şi publicat, după cum se poate observa. Şi mă pun pe citit. Doar că o senzaţie de déjà-vu începe să îmi dea târcoale. Citesc în continuare spunîndu-mi că e doar o impresie, că sunt eu un mare cârcotaş. Ajung încet şi la subiectul legat de guvernare IT. Hopa! Îmi spun. Uite unii care nu folosesc „guvernanţă”! Senzaţia de „déjà vu” devine şi mai acută…..

(Sursa: COBIT 4.1)

(Sursa: COBIT 4.1)

(Sursa: COBIT 4.1)

(Sursa: COBIT 4.1)

(Sursa: COBIT 4.1)

Şi tot aşa……

Poate vă întrebaţi dacă este menţionată sursa? Este. Exact aşa după cum a menţionat şi dl. Ponta în teza sa de doctorat. Sau dl. Negoiţă.

Versiunea în limba română a COBIT 4.1 este gratuită pe situl isaca. Dar pe pagina a doua există câteva menţiuni:

2 gânduri despre “Auditul sistemelor informatice – Manual (copy-paste)

  1. Probabil ca orice produs bun e copiat in masa (legal sau ilegal) cu mult inainte de a avea ca efect „ridicarea stachetei”. Uneori efectul asteptat nici nu mai apare… De ce? Fiecare crede ca i se cuvine o copie dar nu e dispus sa o cumpere? O schimbare in ceea ce reprezinta valoarea se intrezareste global.

    Ultimii ani ne-au aratat ca orice produs sau serviciu nu este valoros prin sine ci prin impactul pe care il are. O masina nu e scumpa doar pentru ca e facuta din aliaje scumpe ci pentru ca e sigura sau fiabila, sau satisface o nevoie anume (nevoie – valoare), un standard pentru ca aduce beneficii (valoarea standardului = beneficii) deci respectarea unor principii sau protejarea unor drepturi se resuma la contravaloarea nerespectarii lor. Iar Romania e o tara foarte ieftina cu exceptia hranei si a carburantilor. Deci putem spune ca aici ne permitem aproape orice daca reusim sa supravietuim…

    Cu multumiri pentru efortul tau constant din toti acesti ani …

    Apreciază

Mulţumesc.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.