9 gânduri despre “„Din cauza crizei?”

  1. Aceasta este prostitutie dupa parerea mea umila. Orice organism financiar vizat de acest anunt ar trebui sa stie ce inseamna o misiune de audit de Internet Banking, iar dl Iliescu ar trebui sa stie ca tehnic nu are cum sa verifice toate sistemele implicate si sa-i mai si ramana profit. Pacat domnule Iliescu ca faceti de rusine o profesie elitista. Nu stiu daca sunteti exceptia de la regula dar sigur reprezentati o dejectie a meseriei de auditor!

    Apreciază

  2. Valy, cred că de multe ori se omite un lucru. Atunci când eşti auditor, responsabilitatea nu se rezumă la a satisface nevoile individuale ale clientului sau angajatorului tău. Există şi un interes public! Din această cauză auditorii (fie că vorbim de CISA sau CPA) aderă la Coduri de conduită etică!
    A cere un tarif mai mic decât alţii, nu este un lucru ce vine în contradicţie cu ETICA. Imoral este însă să susţii că în acest tarif „aduci valoare”, eşti obiectiv, prestezi serviciile cu profesionalism, respecţi codul etic….

    Apreciază

  3. Pretul pe care l-ai vazut tu acolo pe site, este pretul pentru o ora-om. Nu se poate face un pret standard pentru un serviciu de audit. Daca ai fi avut vreo tangenta cu serviciile profesionale ti-ai fi dat seama de acest lucru. Cei peste 50 de clienti pe care i-am deservit in ultimii 8 ani cu Infologica au alta parere despre serviciile mele de audit, la fel si ISACA International care mi-a dat de mai multe ori recunoasterea de „ISACA Certificate of Appreciation”. Sunt singurul roman care a contribuit la manualul de audit editat de ISACA, CISA Review Manual. I-a orice editie din 2008 pana in prezent si o sa vezi numele meu acolo, si in fiecare an ISACA accepta intrebarile mele pentru examenul de audit. Tocmai m-au informat ca mi-au acceptat 2 intrebari pentru examenul de la anul, 2012. Ma surprinde ca un profesionist ca tine face astfel de aprecieri, mai ales ca am lucrat impreuna.Imi pare rau pentru tine, si pentru ce ai ajuns. Sincer.

    Apreciază

    • Florin,

      Este posibil sa nu am tangenţă cu serviciile profesionale. Oricum tangenţa mea nu se intersectează cu tangenţa ta. Singur afirmi că nu se poate face un preţ standard (imi permit o corecţie: fiind vorba de servicii , este „tarif”) dar in acelaşi timp ţi-ai promovat serviciile. Puteai să faci acest lucru fără a publica nici o valoare financiară? Poţi să mă corectezi şi să imi indici o adresă sau un nume de companie care işi afişeaza tarifele ?

      Despre ceea ce am făcut unii dintre noi, bine sau rău, pentru ISACA Int. cred că este mai bine să îi lăsăm pe ceilalţi să aprecieze. (Cititorii trebuie să ştie că tot ceea ce facem este „voluntariat”, ISACA apreciind sub o formă sau alta efortul şi dedicaţia noastră. Inclusiv financiar, în cazul întrebărilor acceptate spre publicare.)

      In ceea ce priveşte ” profesionalismul” şi „profesionistul” încă am ceva framântări când le aduc în discuţie în contextul României. Percepţia „inside-out” este de multe ori diferită de cea „outside-in”. Este posibil ca unul dintre noi să fi greşit. Timpul va hotari cine. Ca om ocupat însă mai ales cu „educaţia” imi vin in minte unele „articole” publicate în ITtrends sau in Revista de Informatica Economica de la ASE.
      Motivul: am foarte puţine certitudini şi sunt conştient că pot greşi. Nu despre realizările tale personale în relatie cu ISACA Int. am scris.

      „Every man who offers his services to another and is employed assumes the duty to exercise in the employment such skill as he possesses with reasonable care and diligence. In all these employments where peculiar skill is requisite, if one offers his services, he is understood as holding himself out to the public as possessing the degree of skill commonly possessed by others in the same employment, and if his pretentions are unfounded, he commits a species of fraud upon every man who employs him in reliance on his public profession. But no man, whether skilled or unskilled, undertakes that the task he assumes shall be performed successfully, and without fault or error; he undertakes for good faith and integrity, but not for infallibility, and he is liable to his employer for negligence, bad faith, or dishonesty, but not for losses consequent upon pure errors of judgment” – D. Haggard, Cooley on Torts

      Apreciază

  4. Adrian,
    Mesajul ii era destinat lui Valerica Greavu-Serban, fost angajat la Infologica. Pe care nu stiu ce l-a apucat, si de ce da dovada de atata ura la adresa mea. El nici macar nu este auditor IT?! Daca nu as fi fost dus la biserica, crede-ma ca-l taram prin tribunale pentru afirmatia asta. Eu stiu foarte bine care imi este nivelul, si m-am cam saturat de tot felul de indivizi care din invidie, prostie, rautate, sau nu stiu din ce motive, imi arunca tot felul de barfe. Nu am vazut nici unul dintre asa zisi specialisti in audit si securitate IT din Romania care imi fac concurenta, la Yahoo Open Hack, de exemplu, sau sa fi publicat vreo intrebare la examenul CISA, eu fac asta de 8 ani. Iar in 2008 chiar am elaborat o sectiune din manualul CISA Review.

    Apreciază

  5. Florine,

    Am ceva nelămuriri.

    1. Valy a „fost angajat Infologica”? Şi nu vrea să recunoască acest lucru?…..

    2. Afirmi că „am elaborat o secţiune a manualului CISA Review„. Eu stau cu acest manual în bibliotecă şi acolo scrie că „listed below are the the members who participated in the review of…. „. Fiind referent/reviewer la ceva jurnale academice, pentru mine există un înţeles diferit între „review” şi „elaborare”. Elaborare este sinonim cu „autor”, în înţelegerea mea.

    3. De ce ai nevoie de promovarea serviciilor?

    Apreciază

  6. Adrian,

    Hristos a Inviat!

    Daca esti interesat de serviciile Infologica iti pot face o oferta. Strategia noastra comerciala nu este un lucru pe care sa-l comentez pe blog.Cum ti-am mai spus, mesajul meu ii era adresat fosului meu angajat Valerica Greavu Serban, din comuna Falciu, Judetul Vaslui, care si-a dat demisia in momentul in care a inceput sa lucreze cu tine, la firma ta de audit.

    Apreciază

    • Florine,

      Nu sunt interesat de serviciile Infologica şi nici de strategia voastră comercială. De la tine aflu că Valy a fost anagajat Infologica. De la tine aflu că şi-a dat demisia şi a început să lucreze cu mine, la „firma mea”. De la tine am aflat că „ai elaborat”….Din memoria Internetului am aflat despre altele.

      Apreciază

Mulţumesc.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.