EUROCACS 2010: ziua a 3 a

Astăzi a fost ceva mai relaxant programul în sensul că au fost doar cîte 3 prezentări la fiecare secțiune.

1. Scenario based IT risk assessment and management prezentat tot de Peter Bitterli. Fiind subiectul despre care cîrcotesc cel mai mult, a fost cam simplist după gusturile mele. Probabil din cauza clasicelor exemple cu inundațiile, cutremurele și prăbușirea avioanelor :D. Și în această prezentare, ca de altfel în multe alte materiale despre subiectul acesta, probabilitățile variau de la etapa de assessment la etapa de evaluation…A recunoscut că rămîn constante…..Din nou multă promovare la niște exceluri dezvoltate de firma lui….

2. Inverting the risk paradigm, prezentată de Hugh Penri Williams. Pe gustul meu. Prea multe modele care nu spun lucruri diferite, prea multe cifre ce pot să ascundă orice. Mi-am confirmat parte din gînduri motiv pentru care voi scrie mai mult despre acest subiect în postările viitoare. Mai ales despre greşeli….Cei cu care am discutat confirmau că şi la ei în firme se face risk assessment pentru că li se cer „hîrtii” de către cei de la Risk and Compliance :)…Care va să zică nimic nou sub soare…

3. Establishing the information security culture, Vernon Poole….Cea mai plictisitoare prezentare. Şi prezentatorul la fel: a stat 1h30min în aceeaşi poziţie!…….Foarte multe banalități și prea puțină consistență pentru un topic destul de important….Afirmații care se contraziceau dar răspunsul era că „trebuie găsit echilibrul” :D…Exact pe dos faţă de prezentarea de ieri… Probabil concluziile după prima zi au durat mult în noapte.:)….

Am remarcat după aceste două zile că fiecare speaker se laudă enervant de mult la începutul fiecărei prezentări. Am impresia că unii dintre ei uită că nu se adresează unor novici (şi nu mă refer la mine, aici….). Ca observaţie pur empirică mi se pare că auditoriul s-a mai subţiat comparativ cu ziua de luni….
Aştept cu interes ziua de mîine unde voi participa la 4 prezentări…Subiectele de interese pentru mine au fost risk management, security şi COBIT.

Berea este la fel de bună ca vinul :D…

Mulţumesc.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.