Cum se modifică strategiile IT?

 

Cu siguranță, dincolo de W-uri, U-uri, L-uri, V-uri și alte litere, conducătorii noştri au descoperit că într-adevăr lucrurile nu stau deloc bine cu economia noastră. Poate ar fi stat altfel dacă în loc de “politică economică” s-ar fi făcut “economie”.

La sfîrşitul/începutul anului, majoritatea managerilor din industria IT se declarau încrezători cu privire la evoluţia afacerilor. Cei mai mulţi spuneau că există semne bune, că piaţa se va redresa…În noile condiţii în care piaţa se va contracta destul de mult, vor mai rămîne strategiile anterioare valabile?

Teoretic, criza aceasta ar trebui să reveleze o mare oportunitate: optimizarea proceselor. Asta la nivel de client potenţial. Spun teoretic deoarece, practic, lipsa resurselor financiare va fi un mare impediment pentru companiile în care IT-ul face şi altceva în afară de suport.

Dar lipsesc o mulţime de informaţii obiective pentru a obţine un răspuns corect la această întrebare. De exemplu ar fi interesant de ştiut, cît din bugetul IT al unei firme/instituții se cheltuie pe hardware și telecom. Și din această sumă cheltuită, cît se duce la principalii furnizori din piața noastră. Apoi putem să comparăm dacă sînt aceeași care apar în topurile/trendurile “analiştilor”…(îmi povestea un amic, outside Ro, că la ei în organizaţie, dacă furnizorul nu apare la ….X în top, managementul nu aprobă. Dar surpriza este că furnizorul este un finanţator al studiilor lui X)…..Cum ar spune Dan, “cauză şi efect”……

La noi strategia multor clienți a fost “să cumpăr”. Puţini au fost cei care au dorit “să construiască”. Pe ce mă bazez? Mai uşor se aprobă un contract de consultanţă decît se angajează un om bun……

Mulţumesc.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.