Hazardul moral

 

Probabil cunoaşteţi conceptul.

În cîteva vorbe: o parte, avînd mai multe informaţii decît cealaltă parte, acţionează în consecinţă. De aici apare pentru cealaltă parte tendinţa de a judeca comportamentul primei părţi ca fiind inadecvat intereselor sale.

Ca mulţi alţi colegi de “grup” am fost şi eu înştiinţat printr-un mesaj din front page-ul sitului www.isaca.ro că pe 22 noiembrie 2010 va avea loc Adunarea anuală a membrilor ISACA Romania.

 

image

Cealaltă parte, avînd mult mai multe informaţii decît mine, a modificat data acestei Adunări: 13 decembrie. (Eu, fraierul, mi-am făcut la momentul respectiv şi rezervare de bilet la avion pentru 22 noiembrie….Nu se cade să lipseşti la Adunarea breslei, nu?). Nu a fost să fie noiembrie.

Povestea continuă. A venit luna decembrie……Te uită cum ninge decembrie….., prima ninsoare…..Cum în copilărie am citit “Petrică şi lupul”, de astă dată nu am mai făcut nici o rezervare. Ca tot păţitul, am stat şi am aşteptat…..mailul de confirmare……Pe 6 decembrie, am scris cu multă timiditate un mail prin care întrebam dacă se poate confirma/infirma data de 13 decembrie…..Răspunsul primit….a fost tip PR…nici albă,  nici neagră……..

Fix pe 13 decembrie, pe la amiezi soseşte şi mult doritul mail din care aflu că Adunarea Anuală este reprogramată pentru luna ianuarie 2011……

“Stimati membri,

datorita indisponibilitatii mai multor membri din board-ul ISACA Romania, Adunarea Generala este amanata, cel mai probabil pentru luna Ianuarie 2011. Avand in vedere ragazul aparut ne-am propus ca pe agenda intalnirii sa introducem si doua subiecte importante si actuale: alegerile pentru un nou Board si actualizarea Statutului Organizatiei.

Vom reveni saptamana viitoare cu informatii noi si detalii.

Va stam la dispozitie pentru orice intrebari si probleme la adresa de email contact@isaca.ro

ISACA Romania. ”

Prea multe nu mai sînt nici de spus, nici de scris (poate săptămîna viitoare cu “noi informaţii şi detalii”…poate vineri sau sîmbătă)….

Ori de cîte ori dau nas în nas cu frumosul SharePoint de  pe www.isaca.org retina mea trebuie să vadă că:

 

image

 

 

Serve in the interest of stakeholders in a lawful manner, while maintaining high standards of conduct and character, and not discrediting the profession or the Association. Code of Professional Ethics 2011

 

 

Off offf…măi ..măi. Mînaţi măi! La bună revedere…….

3 gânduri despre “Hazardul moral

  1. In primul rand imi place ca aveti un umor bazat pe simt satiric. Prima imagine cu update-ul despre schimbarea datei de intalnire, „Nu se cade să lipseşti la Adunarea breslei, nu?” si „Te uită cum ninge decembrie” sunt priceless.(desigur scoase din context nu au logica.)

    In al doilea rand e o intalnire din Romania a ISACA deci organizatori sunt romani si dupa cum ati povestit dumneavoastra, din punctul meu de vedere se aseamana cu cei din fruntea Romaniei care zic ca (exemplu) autostrada A# va fi gata in 13.12.2010. Cand vine deadline-ul – „Stiti peste o luna, doua, la anu…” si tot asa. Oricum nu stiu daca am facut o comparatie chiar buna dar asta mi-a trecut prin cap acum.

    P.S. Ar fi foarte curios de aflat cati din membri ISACA Romania au citit ” Code of Professional Ethics 2011″.

    Apreciază

Mulţumesc.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.