Necunoscutul necunoscut

 

În încercările mele de a mai ridica din ceața legată de managementul riscului, am început să citesc o carte despre teoria haosului (Does God play dice?: the new mathematics of chaos, de Ian Stewart). În ea, o referire la lucrarea teologului Thomas Burnet, intitulată Telluris Theoria Sacra  și publicată prima dată în limba latină în 1681!

Fascinantă (prin raportare la anul în care a fost gîndită – Isaac Newton publică mare parte din operă începînd cu 1684) pentru mine este însă o imagine din acestă ultimă carte, imagine ce prezintă stările Pamîntului (de la dreapta la stînga, prima stare este cercul de deasupra IS),….

Pro memoria: teoria despre managementul riscurilor face vorbire despre probabilități. Probabilitățile ne duc la statistică, iar statistica la distribuția normală….Ce este aplicabil unui domeniu s-ar putea să dauneze altora.

2 gânduri despre “Necunoscutul necunoscut

  1. Domnul Munteanu daca se poate spuneti-ne si noua de unde ati achizitionat aceasta carte. Am cautat pe net si nu am gasit nimic … poate pe la vreo librarie? Multumesc

    Apreciază

Mulţumesc.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.