Pentru ultima dată despre cum se scrie o opinie în raportul de audit

Fundamentul este dat de standardele de audit. O sinteză pe marginea acestui subiect am mai scris aici. Auditorul este cel care își asumă nivelul de asigurare atunci cînd oferă așa ceva!

1. Dacă este un Raport de audit cu opinie necalificată:

În opinia noastră, la data de 29 septembrie, data finalizării auditului nostru, în baza raționamentului nostru profesional și a diligenței în îndeplinirea misiunii, măsurile de securitate descrise în Planul de Securitate și soluţia informatică „…..„ (denumire comercială) prin intermediul căreia este oferit instrumentul de plată cu acces la distanţă de tip mobile banking, respectă cerinţele Ordinului MCSI nr. 389 din 27 iunie 2007.

Opinia poate fi însă și calificată. Înainte de exprimarea acesteia se va prezenta baza calificării opiniei:

În opinia noastră, cu excepția efectelor aspectelor menționate la punctul Baza pentru o opinie calificată, la data de 29 septembrie, data finalizării auditului nostru, în baza raționamentului nostru profesional și a diligenței în îndeplinirea misiunii, măsurile de securitate descrise în Planul de Securitate și soluţia informatică „…..„ (denumire comercială) prin intermediul căreia este oferit instrumentul de plată cu acces la distanţă de tip mobile banking, respectă cerinţele Ordinului MCSI nr. 389 din 27 iunie 2007.„

 

2. Dacă este un Raport de tip revizie:

Nu am identificat elemente care să indice că măsurile de securitate descrise în Planul de Securitate și soluţia informatică „…..„ (denumire comercială) prin intermediul căreia este oferit instrumentul de plată cu acces la distanţă de tip internet banking, nu respectă cerinţele Ordinului MCSI nr. 389 din 27 iunie 2007”„

 

3. Dacă este un raport de tip proceduri agreate, nu se emite nici un fel de opinie:

„Deoarece procedurile agreate nu reprezintă un audit sau o revizie în conformitate cu ITAF, nu exprimăm nici un fel de asigurare referitoare la subiectul angajamentului.

În cazul în care am fi efectuat alte proceduri suplimentare, un audit sau o revizuire în conformitate cu ITAF, am fi putut identifica alte aspecte pe care vi le-am fi raportat.

.

 

 

Mulţumesc.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.