Comisionul pe prostie

 

„Corecțiile financiare pe actualul cadru financiar astăzi îl estimăm la un miliard de euro. Sunt corecții financiare venite pe sistemul special, pe achiziții publice, ca și subiect, în mare parte a lor. Adică este prețul pe prostie plătit de România pentru faptul că a pus în funcții cheie oameni, care, din păcate, nu trebuiau să fie acolo. Și mai ales în zona de achiziții publice”, a spus Teodorovici.

Contribuția României la bugetul UE: http://www.europarl.europa.eu/external/html/budgetataglance/default_ro.html#romania?1

Cheltuielile României din bugetul UE: http://www.europarl.europa.eu/external/html/budgetataglance/default_ro.html#romania?2

De proiecte în domeniul IT a beneficiat atît sectorul privat cît și cel public. În luna ianuarie am aflat că zvonurile de la finalul anului 2014 au devenit certitudine: Comisia Europeana a suspendat fondurile din axa 3 Competitivitate (POSCCE), in urma unor nereguli privind achizitiile publice.

De la cine se vor recupera banii? De la beneficiari! Cînd însă beneficiarul este o instituție publică, banii se vor recupera din …bugetul public. Spus altfel tot din taxele și impozitele colectate la nivel național.

Spus și mai altfel, „șpaga„ din proiectele publice este oficial „corectată„ :).

Mulţumesc.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.