GLS2016 – ziua 2, 3 și ce urmează

GLS2016

Cea de a doua și a treia zi au fost dedicate în întregime lucrului. Participanții și-au ales fiecare un subiect din cele 3 și au fost apoi grupați cîte 8.

Cooperare, partajare, feedback, sînt cuvintele care pot caracteriza ceea ce s-a petrecut la acest summit. Nu mi se pare deloc simplu să aduni la un loc 400 de oameni din lumea largă și să generezi coeziune la nivelul ăsta. Și rezultate concrete! Pentru că, la un buget alocat acestui eveniment de peste 1 mil. USD, bănuiesc că se așteaptă rezultate palpabile.

Vor fi schimbări importante în următorii 4 ani. Obiectivele sînt ambițioase. Cei implicați în conducerea filialelor locale vor primi o informare pînă la sfîrșitul acestei luni pentru că vor crește cerințele… Transformările care vor urma vizează:

  • Digital Transformation Project: site web nou, platformă de comerț electronic modificată, digital asset management system…
  • Program de servicii suport pentru reducerea birocrației
  • Promovarea Cybersecurity Fundamentals Career Starter (pentru studenți, cursul în format pdf este gratis, examenul online costă doar 60 USD)
  • raportul final cu întreaga viziune și schimbările avute în vedere (pînă la finalul lunii în rezumat, detaliat la final de mai)
  • modificarea strategiei

Este prima mea experiență de acest tip. Am fost impresionat de implicarea reală a tuturor celor prezenți. Lumea nu a venit să facă shopping sau turism (cu foarte mici excepții…). Timpul necesar activitățlor extra ar fi presupus să lipsești de la sesiunile de lucru. În același timp m-am întristat. Singura țară din Europa al cărui nume nu a fost pronunțat niciodată a fost….România. Ungaria, ca de obicei printre cei mai buni.

Filiala noastră figura ca fiind reprezentată de președinte și de coordonatorul cu relațiile academice….cei aleși acum 5 ani…Ar fi putut participa în locul lor cei care ar fi urmat să preia conducerea. Îmi este destul de greu să înțeleg cum se împacă indiferența locală cu interesul manifestat pentru acest eveniment.Nici nu știu cum să numesc o astfel de atitudine.

Nu dau lecții nimănui cînd îmi împărtășesc gîndurile aici. Cred însă  că nu trebuie să fii erou ca să faci lucrurile să se miște în direcția bună. E suficient doar să nu fii indiferent la ceea ce se întîmplă în jurul tău. Să dai înapoi din puținul tău, dacă ai primit ceva.

Din păcate însă, noi „ne descurcăm„. Știm mai bine cum stă treaba „local„ și nu trebuie să vină alticineva să ne învețe nimic. În iunie împlinesc 10 ani de cînd sînt afiliat Chapterului local. Nu s-a întimplat nimic bun sau frumos în tot acest timp. Filiala locală este o jucărie stricată. Nu știu însă în mîinile cui și nici dacă există meșteri să o mai repare…

 

Un gând despre “GLS2016 – ziua 2, 3 și ce urmează

  1. Mă tot gândesc dacă pe lângă indiferența celor din conducerea ISACA RO, mai există și alte ”sfori” care ghidează o atitudine de nepăsare față de interesul GENERAL. Am scris acum 3 luni în urmă la ISACA RO și … DEGEABA.

    Apreciază

Mulţumesc.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.