UAIC ISACA Student Group

New-ISACA-SG-Logo-not-for-unauthorized-use

“Volunteers do not necessarily have the time; they just have the heart.

~ Elizabeth Andrew

Vremurile sunt aşa cum sunt…Ciudate. Iar oamenii  parcă sunt ninși cu lehamite, închiși în modele moarte. Încep lucruri dar nu le sfârșesc. Sau desăvârșesc…..

Dar în vremurile în care un prim ministru copiază o teză de doctorat și zâmbește cu nonșalanța celui ce știe că este “too big to fail”; în care Educația este condusă de un ministru/profesor la fel de plagiator (şi ca el câți or mai fi?) și efemer; în care un student primește o alocație bugetară  mult mai mică decât un deținut condamnat pentru o crimă sau un viol….; în vremurile în care totul pare a se așeza cu susul în jos,  trei studenți inimoși au avut curajul să înceapă să construiască ceva pentru ei și pentru colegii lor ce vor veni din urmă. Ei sunt George, Loredana și Cristi, de la Informatică Economică (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor). Se putea întâmpla să fie oricare alții, dar acum sunt ei. În întâmplarea vieții mele, cea de a fi “profesor” într-o facultate, am avut șansa de a întâlni o mulțime de studenți și oameni minunați. Dacă, nu de puține ori, mediul privat îmi produce amărăciuni, tinerețea și “luminițele” din amfiteatru îmi dau speranțe. Alături de unii dintre studenți am visat în 2010 COBIT în limba română. Alături de tenacitatea lui Valy Greavu am trăit puţin “Imagine Cup”. Alături de Doina, colega mea de birou,  am văzut cum “se naşte” Clubul de Programare Axapta… Pot continua lista, dar e posibil să fiu interpretat ca fiind lipsit de modestie şi că descriu doar partea plină a paharului. Nu spun că nu există şi o zonă gri! Au trecut însă abia puţin peste 20 de ani.  Ani în care nu am evoluat doar ascendent….(recomand  Lucian Boia – Capcanele istoriei. Elita intelectuală românească între 1930 şi 1950. Vă puteţi forma o imagine mai corectă despre ce “am fost” şi cum am ajuns “să fim”…)

Celor trei de acum, eu doar le-am suflat puțin în pînze iar ei au pornit ISACA Student Group în Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Ei au pus temelia. De acum începe evoluția. Eu am venit cu propunerea, ei cu ei vor construi.

Pe lângă obiectivele descrise de ISACA, acest Grup îşi mai propune unul foarte important: studenții să aibă posibilitatea să cunoască direct industria IT iar oamenii din industrie să cunoască cât mai exact ce învață studenții. Win-win; feed-back; educaţie dincolo de băncile amfiteatrelor; responsabilizare reciprocă; mentorat; recrutare.

Visez ca foștii studenți de la Informatică Economică şi cunoscuții mei să ajungă să le “povestească” în față din întâmplările şi experiențele lor. Ca între prieteni la un ceai sau un pahar….Sau chiar la o demonstrație în fața calculatorului. Sistemele informaționale nu înseamnă doar tehnologie! Se pot face lucruri grozave. E nevoie doar de mai multă implicare. Dacă nu schimbăm modul în care gândim, nu putem schimba nimic!

“The Universitatea Alexandru Ioan Cuza from Iasi student group is the first officially recognized group in region 3 – Europe and Africa. ”

Run, Forest! Run!

Un gând despre “UAIC ISACA Student Group

  1. Pingback: Un concurs studenţesc şi implicarea companiilor « ADRIAN MUNTEANU

Mulţumesc.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.